Ce face un wedding planner in Romania? | Planificare nunta
De la nunta voastra vreti amintiri frumoase, nu stres. Solutia? Organizatorul tau! Wedding planner independent, in Bucuresti sau oriunde in Romania.
Wedding planner, wedding planner Bucuresti, wedding planner Romania, organizator de nunti, organizare nunta, organizator evenimente, wedding planning, planificare nunta, firma organizare evenimente, nunta,
1222
post-template-default,single,single-post,postid-1222,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ce face un wedding planner in Romania?

Ce face un wedding planner in Romania?

In cei patru ani de cand am intrat in industria organizarii de evenimente private, trebuie sa recunosc ca, de multe ori, am fost nevoita sa raspund la intrebarea: „Si, mai exact, ce face un wedding planner in Romania?”

Sunt, insa, ceva mai norocoasa decat alte colege de breasla care au avut curajul sa sparga gheata cu acest business acum mult mai multi ani decat mine, cand meseria aceasta era complet noua si sigur mult mai neinteleasa decat acum. Pot doar sa imi imaginez cate lupte nevazute au purtat ca sa se afirme si ca sa convinga ca procurarea acestui serviciu este mai mult decat utila.

Totusi, acea senzatie de usoara ceata inca nu a trecut 100%. Inca exista nelamuriri cu privire la acest segment de piata a serviciilor, si, mai mult decat atat, rolul unui wedding planner este, uneori, confundat. Cu cine este confundat va voi spune in randurile de mai jos:

Cu managerul de evenimente de la locatia unde va avea loc sau v-ati dori sa aiba loc receptia

Aceasta confuzie cred ca este cea mai deranjanta, pentru mine, personal. Si o contributie majora la aceasta confuzie este adusa de insisi managerii de evenimente de la diverse locatii, care se autointituleaza „wedding planneri”.

Ca sa intelegem diferenta intre un wedding planner si un manager de evenimente care lucreaza strict la o locatie, trebuie sa intelegem in mod corect ceea ce face fiecare. Si anume, faptul ca managerul de evenimente al locatiei iti prezinta sau iti personalizeaza un pachet (in general de meniu si bar, si poate si cateva elemente de decor sau alte facilitati ale locului, daca este cazul) prestabilit, in functie de politica locatiei. Practic, iti prezinta ceea ce locatia respectiva poate sa iti ofere, asa cum stie el mai bine, ca sa reuseasca sa te castige ca si client, lucru perfect normal.

Daca este implicat sau daca wedding planner-ul tau nu ii preia aceasta atributie, atunci el poate deveni si, sa zicem, un coordonator al evenimentului, insa, retineti, strict pentru partea care tine de locatie. Nu se va ocupa nici de planificarea diminetii zilei nuntii, cu partea de make up, hairstyle, si toate momentele ce se mai intampla atunci, nu se va ocupa de coordonarea echipei de staff care trebuie sa va fie alaturi de la primele ore, nu va avea grija de cununia religioasa, nu va discuta cu preotul, nu se va ocupa de decorarea bisericii, nu se va ocupa de transportul vostru si al invitatilor, nu va discuta cu band-ul/DJ-ul decat poate doar mici pentru detalii tehnice din ziua respectiva, practic nu se va ocupa de nimic ce este in afara atributiilor legate strict de locatie.

Cu fotograful

Nu este nimic rau in faptul ca, in lipsa unui wedding planner, primiti cateva indicatii de la fotograf, care a fost si el (sper) la un numar considerabil de evenimente, din moment ce l-ati ales. Insa a nu se confunda aceste cateva indicatii, cu intreg procesul de planning, care poate fi mai complex decat va asteptati. 🙂

Cu parintii

Bineinteles, parintii si, in general, familia, au un loc si un rol special in cazul fiecarei nunti in parte. Si, bineinteles, ca isi doresc tot ce e mai bun pentru noul cuplu. Insa atunci cand, pe langa parerile si dorintele mirilor, mai intervin si alte patru, lucrurile tind sa devina tensionate. Pentru ca toata lumea sa fie relaxata si sa se poata bucura de esenta evenimentului, cred ca este indicat ca parerile sa fie cerute doar la nevoie, la fel si sfaturile, care, da, uneori pot fi pretioase. Insa fiecare cuplu ar trebui sa fie lasat sa isi puna propria amprenta pe nunta, pentru ca este randul lor sa aiba parte de aceasta zi speciala.

Cu maestrul de ceremonii

El poate da multa culoare evenimentului, antrenand foarte mult atmosfera, prin buna dispozitie cu care iti prezinta evenimentul si momentele cheie. Precum spuneam si in cazul fotografului, el poate avea o oarecare experienta in felul cum decurge sau ar trebui sa decurga un eveniment si iti poate oferi cateva sfaturi/indicatii, insa stim cu totii ca de la indicatii pana la pusul in practica, e drum lung; mai mult decat atat, felul cum s-au intamplat lucrurile la alte cupluri, nu este musai sa se intample si la voi, evenimentul ar trebui sa fie cat mai personalizat. Iar procesul de organizare este mult mai complex si mai solicitant decat oferirea unor sfaturi, indicatii, pareri.

Cu designer-ul floral

El are un rol important in mod indiscutabil, la fel ca toti ceilalti profesionisti din fiecare segment de servicii dedicate nuntilor. Atunci cand se stabileste conceptul evenimentului, indrumarea si informatiile oferite de designer-ului floral sunt, clar, un must. Pana la a se bucura de ceea ce se ofera pe parcursul evenimentului, invitatii iau contact, inca de cand pasesc la receptia evenimentului, cu design-ul floral, iar primul impact vizual poate sa ii convinga sa spuna „wow”, sau „hmm, nimic special”.

Insa conceptul evenimentului este o munca de echipa, intre miri – ei fiind cei care isi pun pe masa preferintele, gusturile, personalitatea pana la urma, planner – el fiind cel care incheaga toate elementele primite de la miri si da nastere povestii in ansamblu de la A la Z, si designer-ul floral – cel care o transforma in realitate palpabila din punct de vedere decorativ. Insa, precum spuneam si in cazurile de mai sus, organizarea merge mult mai departe decat acest segment, si, in timp ce un designer floral profesionist isi va face meseria pentru care este platit, wedding planner-ul va avea grija de toate celelalte aspecte implicate in procesul de organizare.

Asadar, munca unui wedding planner ar trebui inteleasa separat de cea a celorlati profesionisti din domeniu. El este singurul care are grija de absolut tot ce presupune evenimentul, nu doar de anumite segmente, si cel care iti este alaturi, in mod obiectiv, la luarea fiecarei decizii sau la inaintarea oricarui pas. Da, poate fi o munca solicitanta, motiv pentru care rabdarea si toleranta la schimbarile de opinii ale viitorilor miri sunt calitati indiscutabile pe care un planner ar trebui sa le aiba, sau cel putin sa lucreze in mod constant la ele.

Daca va doriti sa savurati fiecare secunda a evenimentului vostru, fara stres si cu linistea faptului ca este cineva care se ocupa de tot, nu doar de anumite segmente, cea mai potrivita alegere este sa lasati aceasta sarcina in mainile planner-ului vostru, in timp ce fiecare membru al echipei isi exercita cat mai bine propria meserie, ca rezultatul final sa fie cel dorit!

Pentru mai multe informatii despre cum te pot ajuta, te invit pe video blog-ul meu , dar si pe canalul de Youtube, unde poti vedea si cateva video-uri, flashlights, ale evenimentelor mele tematice!

Be happy & shine on,

M.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.