PRIMA ÎNTÂLNIRE A … PĂRINȚILOR | Wedding Planner Romania | Madalina Oancea - 0760.28.87.56
508
post-template-default,single,single-post,postid-508,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

PRIMA ÎNTÂLNIRE A … PĂRINȚILOR

PRIMA ÎNTÂLNIRE A … PĂRINȚILOR

      Subiectul acesta m-a dus, inevitabil, cu gândul la filmul ”Meet the parents”. E printre comediile mele preferate și un exercițiu interesant de imaginație atunci când urmează să cunoști părinții celuilalt. Bineînțeles … în speranța că totul se va desfășura lin și frumos, nu cu atât de multe peripeții. Pentru o terapie prin râs în caz că aveți emoții (și sunt sigură că aveți 🙂 ), vă recomand să îl vizionați.

      Acum, să revenim la subiect. Unul destul de sensibil, de altfel, pentru că, știm cu toții cât de importantă e prima impresie. Poate da tonul legăturii dintre oameni, din momentul respectiv până peste ani întregi. E de preferat să vă străduiți puțin să iasă totul bine, restul deja nu mai ține de voi.

      Dacă v-ați logodit de curând, nu uitați în toată vâltoarea momentului, de părinți și de cât e de important pentru ei să afle primii. Nu toți sunt la curent cu modul corect de a face lucrurile în astfel de situații, așa că nu ar fi rău ca unul dintre voi (de preferat el) să sugereze părinților să le dea un telefon viitorilor cuscri. Chiar dacă nu s-au cunoscut încă, va fi un moment cheie, iar între cele două familii legătura va începe cu dreptul.
Dacă aveți această posibilitate, iar cele două perechi de părinți locuiesc relativ aproape de voi, o idee foarte bună ar fi să organizați o masă în familie unde să le asigurați o primă întâlnire faină. Indicat ar fi să o puteți organiza la oricare dintre voi acasă sau într-un loc neutru (cum ar fi un restaurant), pentru ca ei să pornească relația dintre ei pe picior de egalitate. Chiar dacă la momentul logodnei voastre ei deja s-au cunoscut, un asemenea eveniment nu trebuie trecut cu vederea, ci impune o reuniune oficială, unde ei să sărbătoreasca vestea. Ca sfat, evitați să vorbiți despre bani la această întâlnire. Dacă amândoi sunteți la prima căsnicie, probabil nu știti ce costuri implică o nuntă și cum ar trebui împărțit bugetul, așa că lăsați asta pentru când veți avea niște informații concrete.
Amintiți-vă permanent că nu este ușor pentru nimeni, toată lumea trece printr-un șoc, mai mare sau mai mic, atunci când are loc o astfel de uniune. Trebuie să integrezi anumite obiceiuri, probabil și tradiții, tabieturi personale, să înveți să accepți familia celuilalt așa cum este ea, să lași poate de la tine, uneori, de dragul lui sau al ei. Poate ți se pare ciudat cum vorbește viitoarea soacră, sau faptul că nu prea vorbește. Poate ai prefera ca tatăl socru să se îmbrace altfel. Sunt exemple minore, uzuale, dar ele pot apărea și e important să nu lași asta să afecteze universul vostru. Până la urmă, după toată agitația asta, veți rămâne voi doi și atât.

      Iată câteva ponturi, pentru o primă întâlnire reușită a viitorilor socri, indiferent de cât de mult se aseamană sau nu cele două familii …

  • Dacă locuiți împreună și spațiul vă permite, alegeți să organizați această întâlnire la voi acasă. Gătiți (sau comandați, pentru neinițiații în ale bucătăriei) preparate reprezentative pentru ambele perechi. Poate ei sunt de altă religie, de altă naționalitate sau origine socială. Nu vrei să se simtă nimeni neglijat :). Dacă preferați să organizați întâlnirea într-un loc neutru (cum ar fi un restaurant), preluați voi nota de plată. Îi veți scuti, astfel, de întrebarea incomodă ”cine plătește?”

 

  • Dacă este nevoie ca părinții să vină din alte orașe pentru marea întâlnire, nu este neaparat nevoie să petreacă împreună cu ceilalți absolut toată perioada șederii. Gândiți-vă la două, trei reuniuni de grup, la două trei activități aferente, și cred că este suficient. În timpul rămas, ar fi indicat ca fiecare dintre voi să petreacă timp cu propria familie. Nu aveți idee cât de mult poate conta puțină atenție în astfel de momente, când părinții, inevitabil, devin sensibili la asimilarea ideii că deja ai crescut și te așezi la casa ta …

 

  • Încercați să alegeți subiecte neutre de discuție, iar dacă sunt anumite subiecte sensibile ce ar trebui ocolite, avertizați-i inițial, în timp util, pe fiecare în parte.

 

  • Înainte să aibă loc întâlnirea propriu zisă, oferiți-le propriilor familii informații pozitive despre oamenii pe care urmează să îi cunoască. Astfel, îi veți face curioși și vor veni mult mai deschiși, deja formându-și o imagine bună despre ceilalți. Acordați-vă timp să vă ocupați de acest aspect, și este bine să țineți cont de el și pe viitor, în cazul eventualelor conflicte.

 

  • Ca un ultim lucru, ar fi extrem de frumos să le trimiteți, după întâlnire, un bilet drăguț de mulțumire ambilor perechi, în care să îi asigurați că totul a ieșit foarte bine. Va conta, crede-mă! 🙂

      Cheia e să puneți suflet în absolut tot ceea ce faceți, să fiți pozitivi, entuziaști și să preluați voi inițiativa. Voi doi sunteți motivul pentru care părinții voștri se întâlnesc, așa că este datoria voastră să dați tonul pentru o viitoare familie armonioasă și o nuntă așa cum o visați. Aveți încredere în voi, totul va veni de la sine! 🙂

No Comments

Post a Comment