Chiar dacă bugetul îți permite să angajezi o echipă puternică de profesioniști sau trebuie să te descurci singură, tot vei avea nevoie de ajutor, într-o oarecare măsură, ca să organizezi nunta mult visată. Acum vine întrebarea … cum îți alegi echipa?
Cel mai important și primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când începi să îți conturezi nunta este dacă ai sau nu ai nevoie să colaborezi cu un wedding planner, deoarece el este piesa de rezistență în procesul de selecție a furnizorilor. Sunt multe cupluri care dau greș în organizare pentru că adoptă o atitudine mult prea autoritară sau lucrează haotic cu furnizorii lor.

      În articolul de față, însă, vei găsi câteva răspunsuri pentru productivitatea colaborării dintre voi și restul echipei. Pentru că ar trebui să fiți într-o echipă cu ei, inclusiv voi 🙂

      În primul rând, încearcă să eviți furnizorii care îți spun că bugetul tău nu este suficient de mare pentru serviciile lor. În procesul de planificare important este să fie găsită o soluție pentru ca viziunea ta să fie pusă practică.
În al doilea rând, de asemenea, încearcă să îi eviți pe cei care își susțin mult prea tare opiniile, astfel încât se ajunge să nu se mai țină cont de dorințele tale; dacă ideile lor ți se par în regulă este foarte bine, dar dacă te simți intimidată de ei, e de preferat să eviți o astfel de … colaborare.

Care este, de fapt, rolul unui wedding planner?

      Prietenă, soră, parteneră de încredere la cumpărături, o extensie a ta în relația cu furnizorii și negocierea contractelor cu aceștia, un wedding planner se traduce și prin a fi o persoană diplomată, ordonată, care să utilizeze timpul în mod cât mai eficient, un bun psiholog și stilist priceput.
Până nu de mult, organizatorii de nunți specalizați erau considerați un moft pentru cei bogați, însă, pe măsură ce industria s-a dezvoltat și nunțile au devenit tot mai complexe și mai costisitoare, a crescut și nevoia de a se apela la o persoană de încredere care să țină sub control toate aspectele ce țin de nuntă. Cu toate că angajarea unui wedding planner implică un cost ce nu poate fi trecut cu vederea, o astfel de persoană are mult mai multe relații și cunoștințe în domeniu și poate veni cu idei extrem de faine în lim ita bugetului tău. În acest fel, vei avea parte de servicii mai bune; dacă alegi să îți organizezi nunta singură, absolut toți furnizorii te vor trata ca pe un client ocazional, în timp ce un wedding planner este un client permanent, pe care, cu siguranță aceștia nu vor să îl piardă, astfel că vor fi mult mai motivați să își facă treaba ca la carte. De asemenea, un organizator te poate ajuta să treci peste anumite greșeli care te pot costa.Spre exemplu, dacă ți se par suficiente cele 8 ore de muncă trecute în contractul cu fotograful, află că aici te pot contrazice.Majoritatea nunților durează mult mai mult timp, iar un organizator va știi să negocieze astfel încât să nu fii nevoită să plătești orele suplimentare. La fel, poate că unul dintre părinți își dorește o formație cu peste zece membri, însă un specialist poate să evalueze spațiul disponibil raportat la numărul de invitați și să și explice pe îndelete de ce această alegere nu este cea mai inspirată. Cel mai important factor în alegerea unui planner este faptul că acesta se ocupă de absolut tot în ziua nunții tale – va dirija și coordona întreg evenimentul și va fi, permanent, persoana de contact dintre tine și furnizori, astfel ca tu să te bucuri din plin de ziua cea mare.
Mulți organizatori ce asigură servicii complete de nuntă pot oferi și servicii parțiale, precum sugestii și recomandări privind furnizorii, contra unei taxe de consultanță plătite pe oră. La fel, un coordonator angajat strict pentru ziua nunții va fi la dispoziția ta pentru un anumit număr de ore, contra unei taxe fixe.
Hai să vedem, punctual, care sunt serviciile unui weeding planner…

• Recomandă, contractează, ține evidența tuturor confirmărilor și se ocupă de furnizori.
• Organizează bugetul nunții.
• Urmărește datele la care trebuie să faci plățile în avans și îți reamintește datele scadente.
• Te ajută în pregătirea actelor necesare.
• Îți va oferi întâlniri periodice de organizare și/sau asistență pe mail sau altă modalitate online de comunicare, în cazul în care colaborați de la distanță.
• Te însoțește la cumpărarea rochiei de mireasă, și, eventual la cea a rochiilor domnișoarelor de onoare și a costumelor cavalerilor de onoare.
• Îți alege sau își creează invitațiile de nuntă, și, eventual, le trimit în locul tău.
• Pregătește atmosfera nunții, de la cele mai mici detalii.
• Iți oferă recomandări privitoare la muzică și te ajută la alegerea meniului potrivit.
• Face rezervările pentru cazarea invitaților, dacă este cazul.
• Te ajută cu toți pașii ceremoniei religioase și ai recepției.
• Se ocupă de realizarea/cumpărarea mărturiilor oferite invitațiilor ( bineînțeles, asta în cazul în care nu stabiliți să oferiți amintiri … altfel invitaților voștri 🙂 )
• Se ocupă de transport, dacă este cazul.
• Îți va face un program pentru ziua nunții, care va ajunge la toți furnizorii implicați, astfel ca fiecare să știe ce și când are de făcut.

      Și nu numai 🙂 Un organizator suficient de implicat și îndrăgostit de ceea ce face poate, inclusiv, să te ajute în cazul unor situații de familie mai…sensibile.
Înainte să apelezi la un astfel de serviciu, întreabă-te și răspunde-ți sincer dacă ai nevoie, realmente, de așa ceva, sau dacă ți se potrivește. Cu toate că o astfel de colaborare este benefică oricărei viitoare mirese, există cazuri în care acest tip de serviciu este mai necesar decât în altele… Spre exemplu, dacă îți organizezi o nuntă în deplasare, sau într-un spațiu neconvențional, dacă plănuiești o nuntă foarte mare, sau există legături de familie dificile, dacă ai un program de lucru extrem de încărcat și inflexibil sau pur și simplu nu este organizarea punctul tău forte, atunci apelează cu încredere la un planner.