BUGETUL NUNȚII, UN ASPECT CE POATE DA NAȘTERE DISCUȚIILOR | Wedding Planner Romania | Madalina Oancea - 0760.28.87.56
501
post-template-default,single,single-post,postid-501,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

BUGETUL NUNȚII, UN ASPECT CE POATE DA NAȘTERE DISCUȚIILOR

BUGETUL NUNȚII, UN ASPECT CE POATE DA NAȘTERE DISCUȚIILOR

      Stabilirea și împărțirea bugetului este, în primul rând, o chestiune de organizare; astfel, dacă veți pune ordine în el încă de la bun început, veți fi scutiți de discuții ulterioare neplăcute și de alte bătăi de cap.
În general, atunci când se pune problema unei nunți, aceasta devine o investiție de familie, astfel că indicat ar fi să nu neglijați pe nimeni și să faceți pe fiecare să se simtă implicat în organizarea ei (cu excepția cazului în care voi doi decideți să plătiți absolut tot). Dacă, însă, părinții vor să achite o parte din cheltuieli, ar trebui să deschideți acest subiect și să purtați o discuție despre contribuția adusă de fiecare.

      Dacă pe parcursul acestor discuții ajungeți la neînțelegeri referitoare la unele segmente din buget, cel mai probabil problema, de fapt, sunt prioritățile, și nu banii în sine. Puteți depăși aceste momente prin simpla exprimare clară a priorităților fiecăruia. Ce este cel mai important? Și adu-ti aminte permanent că nu poate fi TOTUL la fel de important, anumite lucruri trebuie să aibă avantaj asupra altora. După acest exercițiu, veți afla dacă prioritizați aceleași lucruri sau cineva este cazul să lase de la el 🙂
Deși industria nunților te va îndemna, probabil, la cheltuieli ce pot depăși bugetul tău, nu pica foarte tare în această tentație. O nuntă nu ar trebui să însemne o povară ulterioară pentru voi la început de drum, dar nici pentru părinții voștri, care ar trebui să se bucure pentru fericirea voastră, nu să se gândească la cum își vor achita datoriile de după eveniment. La început de drum în viață veți avea multe alte cheltuieli la care să vă gândiți, cum ar fi o casă nouă, pentru că familia se va mări, la un moment dat 🙂 Nunta voastră trebuie să vă dea un start bun, nu un minus in buget. Un sfat bun în acest sens ar fi să vă deschideți un cont bancar separat pentru cheltuielile legate de marele eveniment, vă va ajuta să vă păstrați limitele și să vă dați seama dacă și cu cât anume depășiți bugetul.
Daaar, oricât de chibzuiți ați fi, inevitabil vor apărea și cheltuieli neprevăzute, și probabil vă veți dori să mai includeți anumite chestiuni care, inițial, nu apăreau în bugetul vostru. Din acest motiv, includeți în acesta un procent de 10 % de rezervă, ce vă vor fi de mare folos în momentul în care vor apărea aceste mici tentații.
Indiferent de mărimea bugetului, să aveți ÎNTOTDEAUNA în vedere confortul invitaților voștri. Nu tăiați de pe lista bugetului chestiuni care i-ar putea afecta pe ei… nu vreți să plece de la nunta voastră dezamăgiți. La fel de important cum este ca voi doi să simțiți la intensitate maximă momentul vostru este și ca invitații să se simtă bine. Dacă veți ține cont de acest lucru, toată lumea va pleca cu zâmbetul pe buze acasă 🙂
Într-un articolul viitor vom vorbi puțin despre cele mai bune modalități de a reduce costurile unei nunți. Vă voi ajuta să păstrați proporțiile bugetului fără să puneți la îndoială calitatea evenimentului vostru! Pe curând 🙂 !

No Comments

Post a Comment